Schoonmaak braadpan

Hoe krijg ik mijn gietijzeren pan weer als nieuw?

Als je gietijzeren pan een beetje roestig geworden is, of een keertje erg aangebrand is hoef je hem natuurlijk niet weg te doen. Dat is zonde. Gietijzeren pannen gaan heel erg lang mee als je er maar goed voor zorgt.

 Wat heb je nodig:

 Een schuursponsje, heet water, plantaardige olie die verhit kan worden, en spierballen...

 *Verwarm de oven voor op 160 graden.

 *Wat je doet is de pan goed uitschuren. Dit moet echt even goed gebeuren en daarvoor  

 heb je dus spierkracht nodig. Echt alle plekken moeten eruit. 

 *Daarna afwassen en direct goed afdrogen.

*De pan moet nu goed ingevet worden met de plantaardige olie.

*Leg een velletje aluminiumfolie onder in de oven, voor het lekken van de olie, en zet de pan op de kop op het bovenste rek in de oven.

*Laat de pan ongeveer een uur in de oven. Daarna afkoelen en neem met een stukje keukenrol de overtollige olie uit de pan.

*De pan is nu weer klaar om te gebruiken.

 

Gietijzeren pannen maak je dus schoon met heet water en daarna vet je ze weer licht in met een plantaardige olie. Als je ze gewoon met de afwas mee afwast, haal je de beschermlaag weg en zal je pan weer gaan roesten.

Ga naar Gietijzeren pan

© 2020 - 2024 De kat van goud | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel